OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD PIBO TONGEREN - ZVK CELTIC HOUTHALEN '94  3-2 (2-1)

DATUM 14-03-2014

DOELPUNTEN 1’ 1-0 DERWAE Yannick, 14’ 1-1 DURIC Semir, 18’ 2-1 COMMERS Benji, 42’ 3-1 VAN HEESWYCK Simon, 48’ 3-2 SKERIC Naser

VERSLAG Voor de bekerwedstrijd in Pibo Tongeren kon coach El Yahiaoui geen beroep doen op de gekwetsten Coppola, Sleypen en Achadoud.

Al de vierde wedstrijd op rij wordt de score tegen ons geopend. Deze week kreeg Derwae een zee van tijd om ongedekt de 1-0 te scoren in minuut 1. Celtic schiet wakker en kan Pibo uittikken in minuut 3, maar het vizier van Cammalleri stond niet scherp, want hij treft de lat. De daarop volgende minuut komt Huyuk 2x onbegrijpelijk niet tot scoren aan de tweede paal. Het had toen al 1-2 of zelfs 1-3 moeten staan. Na 6 minuten redt Dos Santos de meubelen op de lijn als Commers uithaalt. Celtic reageert met een lange bal op Cammalleri die nonchalant over beslist. Net voor het kwartier werkt Duric een ingestudeerde hoekschop knap af, 1-1. Drie minuten later mist diezelfde Duric onbegrijpelijk een open doelkans aan de tweede paal. Vier minuten later kan Van Heeswyck inspelen op Commers die zich sterk rond Duric draait en de 2-1 binnen puntert, meteen ook de ruststand.

Na de pauze gaat Celtic hoger druk zetten. Cammalleri krijgt opnieuw de betere kans na 4 minuten, maar opnieuw geen score voor hem. Niet veel later komt Dos Santos met de gelijkmaker aan de voet, maar ook hij besluit erg zwak op doelman Vandecaetsbeek. Drie minuten later wordt een mooi uitgespeelde kans door Cammalleri tegen de paal besloten. Iets voor de eerste tien minuten dan krijgt Dos Santos nog eens een kans, maar hij geraakt niet voorbij Vandecaetsbeek. Celtic blijft pressen en bij de eerste echte tegenaanval scoort Van Heeswyck de 3-1. Vijf minuten voor het einde krijgt Sax dé kans om Celtic dood te maken, maar vergeet voor open doel te scoren. Celtic hervat en Skeric mist een goede kans aan de tweede paal. Twee minuten voor tijd kan Skeric dan toch voor de aansluitingstreffer zorgen, maar als eventjes later de bal er net weer niet ingaat omdat Cammalleri er net niet bij kan is de uitschakeling een feit.

Moedig gespeeld na een tactische blunder door op eigen helft te willen opvangen in de eerste helft. Maar de beoogde finale is alweer niet voor Celtic dit seizoen. Dan wordt alles maar op de competitie gegooid met volgende week de belangrijkste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Morlanwelz, dat vanavond verloor met 7-2 in Malle…. Waar wij net onze laatste zege tot nog toe boekten.